Pericolele lipsei de magneziu din organism

In primul rand, se crede ca magneziul este un mineral al inimii si al oaselor, dar este o idee falsa. Cercetatorii au descoperit 3751 de locuri in care se afla magneziul in proteinele umane, ceea ce arata ca rolul sau in ceea ce priveste sanatatea si bolile a fost subestimat.

https://lifeextensioneurope-romania.ro/shop/neuro-mag-magnesium-l-threonate/

S-a gasit magneziu in 300 de enzime diferite ale corpului si joaca un rol in procesul de detoxifiere a corpului, ceea ce il face important in prevenirea deteriorarii cauzate de produsele chimice prezente in mediul inconjurator: metale grele si alte toxine.

Treonatul de magneziu este un tip de supliment de magneziu mai recent, care pare a fi cel mai bun supliment de magneziu de pe piata, datorita capacitatii sale superioare de absorbtie.

Magneziul este un mineral esential. Nevoia de acest element se resimte pe tot parcursul vietii, mai ales la adolescenti, la femeile insarcinate si la sportivi.

O femeie din 4 si un barbat din 5 prezinta aceasta carenta. Magneziul este folosit de toate organele corpului, in special de catre inima, muschi si rinichi.

Daca va simtiti obositi sau slabiti si nu intelegeti motivul, daca ritmul cardiac este anormal, daca intampinati spasme musculare sau zvacniri ale ochilor, responsabil poate fi continutul prea scazut de magneziu.

O carenta de magneziu este dificil de diagnosticat, mai ales datorita faptului ca nu are simptome evidente. O asemenea lipsa se poate manifesta prin diferite tulburari ca hiperemotivitate, anxietate, tremur, stare depresiva, dureri de cap, ameteli, insomnii, crampe, spasme musculare, dureri ale oaselor, ale spatelui, palpitatii si dificultati respiratorii.

Daca ati facut recent analize de sange, presupuneti fara indoiala ca vor indica o lipsa de magneziu. Insa doar 1% din magneziul din corp trece prin sange, ceea ce face ca analizele de sange nu sunt prea doveditoare.

Cea mai mare parte din magneziu este pastrata in oase si in organe unde este folosit in numeroase moduri. Astfel, este posibil sa aveti carente in magneziu si sa nu stiti acest lucru.

Un studiu american a recomandat o doza zilnica de magneziu cuprinsa intre 310-320 mg pentru femei si intre 400 pana la 420 pentru barbati. Aceasta cantitate este suficienta pentru a evita o carenta.

In primul rand, se crede ca magneziul este un mineral al inimii si al oaselor, dar este o idee falsa. Cercetatorii au descoperit 3751 de locuri in care se afla magneziul in proteinele umane, ceea ce arata ca rolul sau in ceea ce priveste sanatatea si bolile a fost subestimat.

S-a gasit magneziu in 300 de enzime diferite ale corpului si joaca un rol in procesul de detoxifiere a corpului, ceea ce il face important in prevenirea deteriorarii cauzate de produsele chimice prezente in mediul inconjurator: metale grele si alte toxine. Citeste mai mult pe sfatulmedicului.ro